Definita cuvantului amfilohiehotiniul
AMFILOHIE HOTINIUL (c. 1735- c. 1800, n. sat Zagavia, jud. Iași), cărturar român. Episcop de Hotin. A militat pentru înlocuirea în învățămînt a limbii grecești cu cea română. A tradus și a prelucrat în românește primele manuale de matematică și geografie („Elemente aritmetice”, „De obște gheografia”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu amfilohiehotiniul
OPÉRCUL s.n. Membrană osoasă care acoperă și protejează branhiile la pești. ♦ Organ care închide scoica anumitor moluște. ♦ Strat subțire care închide celulele în care se află larvele albinelor. ♦ (Bot.) Căpăcel cu care se termină capsula la mușchi. [Pl. -le, (s.m.) -li. / < fr. opercule, cf. lat. operculum]. Vezi definitia »
termenul defineste demersul antropologic prin care cercetatorul incearca sa retina regulile si categoriile dupa care se ghideaza o cultura, cu scopul de a dobandi abilitatea de a gandi si actiona idoma unui individ din cadrul societatii supuse cercetarii Vezi definitia »
SÚSUL Formă substantivală articulată folosită în expresii și locuțiuni. v. SUS. – [DEX '98] Vezi definitia »
OVÚL, ovule, s. n. Gametul femel al animalelor. ♦ Element sexual femel al plantelor fanerogame, produs al carpelelor, care, după fecundare, se transformă în sămânță. – Din fr. ovule. Vezi definitia »
stomacul de porc sau oaie umplut cu o compoziție formată din o parte a organelor interne – inimă, ficat, rinichi etc tocate, apoi fierte pentru conservare, tobă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z