Definita cuvantului andorralavella
ANDORRA LA VELLA [la veλa] (ANDORRA LA VIEJA) [viéha] sau ANDORRE LA VIEILLE [vieí]), cap. principatului Andorra; 15.6 mii loc. (1986). Centru turistic și comercial activ.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu andorralavella
PERLÁ, perlez, vb. I. Tranz. 1. A împodobi cu perle. 2. (Poligr.) A acoperi suprafața unei tipărituri cu particule globulare de cerneală. – Din fr. perler. Vezi definitia »
SEMNALÁ, semnaléz, vb. I. Tranz. A aduce ceva la cunoștință prin semne sau printr-un semnal de avertizare, a atrage atenția cuiva asupra unui lucru, a avertiza; a scoate în evidență, a releva, a menționa. – Din fr. signaler (după semnal). Vezi definitia »
1)molecula organica,radical sai ionçe poseda electronii necesari pentru formarea unei legaturi coordinative cu ionii metalici sau alte molecule;2)in contextul membranei celulare sau al altor structuri ce poseda receptori,molecula sau particula care se leaga cu o mare specficitate la un receptor; Vezi definitia »
CABLÁ, cablez. vb. I. Tranz. 1. A confecționa un cablu prin răsucirea sau împletirea firelor în mănunchiuri și unirea mănunchiurilor între ele. 2. A așeza, a instala cabluri de telecomunicații. ♦ A face legătura (unui bloc, unei case etc.) cu un cablu de telecomunicații. – Din fr. câbler. Vezi definitia »
SELAGINÉLLA s. f. plantă criptogamă vasculară din pădurile tropicale, cu aspect de mușchi. (< fr. sélaginelle) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z