Definita cuvantului andronescu
ANDRONESCU, Platius (1893-1975, n. Timișoara), inginer român. Prof. univ. la Timișoara. A înființat, la Timișoara, primul laborator de tehnica tensiunilor înalte din țară.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu andronescu
ciúcu, ciuci, s.f 1. prost. 2. idiot. 3. handicapat la modul mintal. 4. retardat mintal (înapoiat mintal). 5. bou ( foarte asemanator animalului). 6. se crede „buricul pamantului” și „le stie pe toate” 7. crede ca modul cum arata este suprem și crede ca așa trebuie sa arate toata lumea din jurul lui (jungla). 8. crede ca el are accesul la tot și la toate și ca e dreptul lui sa fie așa cum este. 9. este sadic și considera ca Dumnezeu nu exista. 10. in plus este satanist convins de el. Camera lui este plina de lucruri scumpe și unele lucruri sataniste ascunse in locuri speciale. Este obsedat sexual și de pentagrame. 11. acest cuvant este folosit pentru a caracteriza persoanele care indeplinesc criteriile anterioare. Vezi definitia »
ALESSANDRESCU, Alfred (1893-1959, n. București), compozitor, dirijor, pianist și muzicolog român, Compoziții pentru orchestră (schița „Amurg de toamnă”, poemele simfonice „Didona”, „Acteon”), de cameră și vocale, străbătute de lirism delicat, într-o factură impresionantă. Vezi definitia »
a umbla cu „ia-mă nene” expr. a fi autostopist, a face autostopul. Vezi definitia »
BOBESCU 1. Jean B. (1890-1981, n. Iași), dirijor român. Repertoriul său cuprinde îndeosebi opere italiene (Verdi, Puccini și Mascagni). 2. Constantin B. (1899-1992, n. Reni), violonist, dirijor și compozitor român. Frate cu B. (1). Elev al lui Caudella și V. d’Indy. A făcut parte din cvartetul G. Enescu. Muzică de operă („Trandafirii roșii”), simfonică („Concert pentru vioară și orchestră”) și vocal-simfonică. 3. Lola Anna-Maria B. (1919-2003, n. Craiova), violonistă belgiană de origine română. Nepoata lui B. (1 și 2). Elevă a lui J. Thibaud. Fondatoare a orchestrei de cameră „Soliștii din Bruxelles”. Interpretă sensibilă a unui repertoriu foarte bogat. Vezi definitia »
BODNĂRESCU, Samson (1840-1902, n. sat Voitinel, jud. Suceava), scriitor român. A făcut parte din Junimea. Meditații filozofice, epigrame („Din scrierile lui S. Bodnărescu”); drame („Lăpușneanu-Vodă”), nuvele romantice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z