Definita cuvantului antoniade
ANTONIADE, Constantin (1880-1954, n. București), filozof, istoric al culturii și diplomat român. A criticat teoria kantiniană și postkantiniană a cunoștinței, susținînd că existența și existența fenomenală sînt identice, de vreme ce lumea numenală nu va putea fi niciodată cunoscută („Iluzia realistă”). Monografii („Thomas Carlyle”, „Machiavelli. Omul. Timpul. Opera”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu antoniade
CADE [keid], John (cunoscut și sub numele de Jack C. sau Mortimer) (?-1450), conducător al răscoalei țărănilor din Kent (mai-iul. 1450). Răscoala, prin consecințele ei a contribuit la scăderea autorității regale, fiind una din cauzele izbucnirii Războiului celor Două Roze. Vezi definitia »
BUDÉ [büde], Guillaume (1467-1540), umanist francez. A propagat în Franța studiile grecești și a contribuit la crearea viitorului Collège de France. Op. pr.: „Despre monede”. Vezi definitia »
DESTÍNDE, destind, vb. VI. 1. Refl. A se desface din încordare; a se relaxa, a slăbi. ♦ Fig. (Despre nervi sau stări de surescitare) A se liniști, a se calma, a se descărca, a se deconecta. 2. Refl. (Despre ființe, corpul sau părți ale corpului lor) A se întinde, a se îndrepta (din închircire, din ghemuire). [Perf. s. destinsei, part. destins] – Des1- + [în]tinde (după fr. détendre). Vezi definitia »
FUCOÍDE s. f. pl. (geol.) urme ale algelor sau ale deplasării viermilor, vizibile pe suprafața straturilor sedimentare ori în interiorul lor. (< fr. fucoïdes) Vezi definitia »
ACCÉDE vb. III. intr. A avea acces (la), a ajunge (la), a pătrunde (în). [Pron. ac-ce-. / < fr. accéder, lat. accedere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z