Definita cuvantului ascension
ASCENSION [əsénșn], ins. vulcanică în Oc. Atlantic, posesiune britanică, situată pe dorsala central-atlantică; 88 km2; 1.035 loc. (1988). Centrul ad-tiv: Georgetown. Alt. max.: 859 m. Climă tropicală. Stațiune de cablu transoceanic. Pescuit.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu ascension
GUJÓN, gujoane, s. n. (Constr.) Bară de oțel așezată paralel cu axa drumului, la rosturile transversale de dilatație ale planșelor unei îmbrăcăminte de beton vibratVezi nota. – Din fr. goujon. Vezi definitia »
DIAFÓN s. n. (mar.) aparat de producere a semnalelor acustice pentru ceață cu ajutorul aerului comprimat. (< engl., fr. diaphon) Vezi definitia »
GALÓN2, galoane (galoni), s. n. (m.) 1. Unitate de măsură pentru capacitate folosită în țările de limbă engleză și egală cu circa patru litri. 2. (Rar) Sticlă mai mare în care se păstrează băuturi. – Din fr. gallon. Vezi definitia »
revelión (revelioáne), s. n. – Noaptea de ajun al Anului Nou. Fr. réveillon. Vezi definitia »
ȘABLÓN s.n. 1. Model, tipar după care se poate face o piesă etc. ♦ Instrument cu care se controlează sau se măsoară dimensiunile ori unghiurile unei piese în curs de fabricație. 2. Piesă având însemnate anumite dimensiuni, după care se reglează războiul de țesut. 3. Tip de subiect, acțiune, personaj, procedeu etc. mult utilizat și a cărui reluare dovedește incapacitatea de invenție a autorului; (fig.) clișeu, formulă repetată invariabil. [< germ. Schablone, cf. rus. șablon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z