Definita cuvantului asgeirsson
ASGEIRSSON [ausgheirson], Ásgeir (1894-1972), om politic islandez. Președintele statului (1952-1968).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu asgeirsson
GIRAVIÓN s. n. autogir combinat, cu echipamentul de sustentație dintr-un rotor neantrenat și o aripă de avion. (< fr. giravion) Vezi definitia »
CORDÓN s.n. I. 1. Cingătoare (de pânză, de piele etc.), centură, curea. 2. Conductor electric de liță (răsucită), izolat și strâns într-un înveliș protector. 3. Corp fibros. ♦ Structură anatomică cilindrică lungă. 4. Cordon litoral = formă de relief din zona țărmurilor joase, rezultând din acumularea aluviunilor aduse de valuri și de curenți marini, care separă un golf de mare; perisip. 5. Margine a unei monede cu grosimea mai mare decât partea centrală. II. Șir de posturi militare care efectuează serviciul de pază; linie, șir de soldați care păstrează ordinea în anumite situații. ◊ Cordon sanitar = totalitatea măsurilor de izolare la care este supusă o localitate sau o țară bântuită de o contagiune; (concr.) patrulă, formație militară care asigură această izolare. [Pl. -oane, var. cordun s.n. / < fr. cordon, cf. it. cordone]. Vezi definitia »
NATRÓN s.m. (Chim.) Carbonat hidratat natural de sodiu. [Cf. germ. Natron, fr., sp. natron < ar. natrun]. Vezi definitia »
LEGÓMENON v. hapax legomenon. [DN, DOOM, DOR] Vezi definitia »
LICAÓN s. m. mamifer carnivor din Africa, înrudit cu lupul și hiena, cu blana roșcată vărgată cu negru. (< fr., lat. lycaon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z