Definita cuvantului asociațiapatriotică
ASOCIAȚIA PATRIOTICĂ, organizație politică secretă, cu program de luptă antifeudal. Întemeiată în Moldova de Teodor Rîșcanu și Vasile Mălinescu, a fost descoperită în 1846 de domnul Mihail Sturdza; membrii ei au fost intemnițați sau exilați.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu asociațiapatriotică
PARANÍMFĂ, paranimfe, s. f. (Rar) Fată care însoțește mireasa la cununie și care are anumite atribuții la nuntă. ♦ P. gener. Însoțitoare. – Din lat. paranympha, ngr. paránimfos. Vezi definitia »
PALEOCLÍMĂ s.f. Paleoclimat. [Et. incertă]. Vezi definitia »
VÁDRĂ, vedre, s. f. 1. Veche unitate de măsură a capacității, folosită pentru lichide, echivalentă cu circa zece ocale (astăzi cu circa 10 litri) 2. Vas de lemn sau de metal cu care se scoate apa din fântână, în care se păstrează sau cu care se transportă diferite lichide. – Din sl. vĕdro. Vezi definitia »
SĂCELEÁNCĂ, săcelénce, s.f. Femeie născută și crescută în orașul Săcele (din județul Brașov). ♦ Locuitoare din orașul Săcele. (săcelean + suf. -că) Vezi definitia »
ROZEÓLĂ s.f. Erupție pe piele în formă de pete mici, cauzată de diferite boli infecțioase sau intoxicații. [Pron. -ze-o-. / < fr. roséole]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z