Definita cuvantului asuncion
ASUNCIÓN [asunsión], cap. Paraguay-ului, port. pe fl. Paraguay la confl. cu Pilcomayo; 794,2 mii loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Cel mai mare centru politic și financiar al țării. Produse textile și alim. Universitate (1889). Muzee. Prin port se realizează 75 la sută din exportul și 96 la sută din importul țării. Întemeiat în 1537 de conchistadorul Juan de Ayolas, a devenit capitala Paraguay-ului independent (în 1811).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu asuncion
TIRATRÓN, tiratroane, s. n. (Fiz.) Triodă cu descărcare în gaz. – Din fr. Thyratron. Vezi definitia »
GEOFÓN s.n. Aparat folosit în prospecțiunile geofizice pentru recepționarea undelor sonore. [< fr. géophone]. Vezi definitia »
TAXICAMIÓN s. n. autocamion care funcționează după sistemul taximetrelor. (< taxi + camion) Vezi definitia »
BATESON [béitsn], Gregory (1904-1980), antropolog american. A aplicat conceptele teoriei comunicației în domeniul psihiatriei, în vederea explicării cauzelor schizofreniei. Op. pr.: „Comunicarea”, „Trepte spre o ecologie a spiritului”. Vezi definitia »
FLEURÓN s. n. 1. (arhit.) ornament sculptat în formă de floare sau de frunză stilizată. 2. vinietă care se pune în fruntea sau la sfârșitul unui capitol. (< fr. fleuron) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z