Definita cuvantului babbage
BABBAGE [bæbidʒ], Charles (1792-1871), matematician englez. Prof. univ. la Cambridge. A inventat prima mașină de calcul care funcționa pe baza unui program.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu babbage
a strânge / a aduna (pe cineva) de pe drumuri expr. a oferi unei persoane cu o stare materială precară mijloace de trai decent. Vezi definitia »
RESPÍNGE, resping, vb. III. Tranz. 1. A refuza, a nu admite, a nu accepta. 2. A îndepărta de la sine, a da la o parte. ♦ A arunca înapoi. 3. A ține piept unui atac armat, a sili pe dușman să se retragă. 4. Fig. A înăbuși un sentiment, o pornire. – Din it. respingere. Vezi definitia »
MICROGAMETÁNGE s. m. organ în care se formează microgameții. (< fr. microgamétange) Vezi definitia »
MIXOSPORÁNGE s. m. organ de fructificație al mixomicetelor în care se formează mixosporii. (< fr. myxosporange) Vezi definitia »
șatránge s. f. – Șah. – Var. șetrănci. Tc. (per., arab.) șatranc (Șeineanu, II, 336; cf. REW 7961a), cf. sp. ajedrez. Pare cuvînt identic cu șotron (var. șodron), s. n. (un anumit joc de copii), cf. var. arabă sotrong (după Tiktin și Candrea, din fr. chaudron „căldare”, dificil de admis semantic; var. șodron, literară, pare forțată în urma acestei ipoteze). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z