Definita cuvantului baranov
BARANOV, Nikolai Varfolomeevici (n. 1909), arhitect și urbanist rus. Prof. univ. la St. Petersburg. Autorul planului general de recosntrucție a St. Petersburgului (1945-1948) și a unor palate din sec. 18 și 19; construcții și ansambluri urbanistice moderne. Lucrări teoretice („Urbanismul modern”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu baranov
MOV adj. inv., s. n. (de) culoarea florilor de stânjenel; violet-deschis. (< fr. mauve) Vezi definitia »
LIBÓV s. n. (Înv. și arh.) Dragoste, pasiune. ◊ Expr. A fi cu libov = a fi atrăgător, plăcut. – Slav (v. sl. ljubovi). Vezi definitia »
HRISÓV, hrisoave, s. n. (În evul mediu, în Țara Românească și în Moldova) Act domnesc care servea ca titlu de proprietate, de privilegiu etc.; ispisoc. – Din ngr. hrisóvuilon „bulă de aur”. Vezi definitia »
BUTLEROV, Aleksandr Mihailovici (1828-1866), chimist rus. Prof. univ. la Kazan și Petersburg. Fondatorul teoriei structurii chimice, care stă la baza chimiei organice moderne. A sintetizat trimetilcarbinolul, a obținut izobutilena, urotropina. Vezi definitia »
RẤȘCOV, râșcovi, s. m. Ciupercă comestibilă cu pălăria de culoare portocalie-cărămizie și cu picior galben-portocaliu, care crește prin pădurile de fag și de brad și care secretă un latex (Lactarius deliciosus).Cf. ucr. ryžok, ryžka. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z