Definita cuvantului basilisc
BASILI(S)C (‹ fr.; {s} gr. basiliskos „rege mic”) s. m. 1. Reptilă mitică, căreia i se atribuie capacitatea de a omorî cu privirea. 2. Iguană din America tropicală.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu basilisc
MONEGÁSC, -Ă, monegaști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a principatului Monaco sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține principatului Monaco sau populației lui, privitor la acest principat sau la populația lui. – Din fr. monégasque, it. monegasco. Vezi definitia »
ROMANÉSC, -Ă adj. (Liv.) Cu caracter de roman, propriu romanului. ♦ Fantezist, imaginar. [< fr. romanesque]. Vezi definitia »
CALVINÉSC, -EÁSCĂ, calvinești, adj. Calvin (1). – Calvin + suf. -esc. Vezi definitia »
LÉMNISC s. n. 1. (ant.) panglică cu care se legau coroanele, palmele. 2. (anat.) cale senzorială secundară a sistemului nervos central, care începe în măduvă sau în trunchiul cerebral și se termină în talamus. (< fr. lemnisque) Vezi definitia »
SÂRBÉSC, -EÁSCĂ, sârbești, adj. Care este specific, propriu sârbilor; provenit din Serbia; sârb. ◊ Tocană sârbească = mâncare preparată din ardei (gras) cu diferite zarzavaturi și orez. – Sârb + suf. -esc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z