Definita cuvantului bauer
BAUER (BAUR SAU BAWR), Friedrich Wilhelm von (1731-1783), general rus de origine germană. Lucrarea sa „Mémoires historiques et géografiques sur la Valachie” cuprinde importante informații privind Țările Române din a doua jumătate a sec. 18.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bauer
GRANIFÉR, -Ă adj. care poartă, produce semințe. (< fr. granifère) Vezi definitia »
léfter (léfteră), adj. – Fără bani. – Mr. elefter „liber”. Ngr. ἐλεύθερος „liber” (Tiktin; DAR; Gáldi, 205), interpretat glumeț, cf. alb. ljeftër „liber”, bg. levter „celibatar”. – Der. lefteri, vb. (a curăța, a lăsa fără bani); leftereală, s. f. (cheltuială mare; acțiunea de a rămîne fără bani); lefterie, s. f. (credit), din ἐλευθερία „libertate” (DAR se îndoiește de această explicație, bazată pe o dificultate semantică; trebuie să fie o aluzie la închisoarea pentru datornici, instituție care făcea din pierderea creditului un sinonim cu pierderea libertății). Vezi definitia »
CRÁTER, cratere, s. n. 1. Deschizătură în formă de pâlnie la un vulcan, prin care țâșnesc vapori, gaze, cenușă etc. și se revarsă lava. 2. Gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața pământului. ◊ Crater lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața lunii, a cărei formare poate fi pusă pe seama unei activități vulcanice sau a unui bombardament meteoritic; circ lunar. 3. Vas antic mare, cu gura largă și cu două mânere, care servea la masă pentru amestecarea vinului cu apa. [Acc. și: cratér] – Din fr. cratère. Vezi definitia »
STÓPER s.n. Ciocan perforator folosit la forarea găurilor verticale de jos în sus. [< germ. Stopper]. Vezi definitia »
APTÉR, -Ă, apteri, -e, adj. (Despre unele insecte) Lipsit de aripi. – Din fr. aptère. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z