Definita cuvantului abunda
ABUNDÁ, pers. 3 abúndă, vb. I. Intranz. 1. A fi, a se găsi din belșug, în mare cantitate. 2. A avea, a conține, a folosi din belșug. Piesa abundă în scene comice.Fr. abonder (lat. lit. abundare).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu abunda
CONSOLIDÁ, consolidez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) face sau a deveni tare, solid, durabil; a (se) întări, a se închega. 2. Tranz. A mări (prin diferite operații, lucrări etc.) capacitatea de rezistență a unui sistem tehnic; a (se) întări. – Din fr. consolider, lat. consolidare. Vezi definitia »
EMENDÁNDA s. f. pl. Corecturi (tipografice) la un text. – Cuv. lat. Vezi definitia »
Acrilamida este o substanță puternic oxidantă, mutagenă și neurotoxică, rezultată din combinarea amidonului sau a altor poliglucide, la temperaturi înalte (mai mari de 120ºC) cu acroleina (din uleiurile încinse ori râncede) sau cu gudroanele. Vezi definitia »
SCĂLDÁ, scald, vb. I. 1. Tranz. și refl. A face baie, a (se) îmbăia. ♦ Refl. Fig. A se reflecta, a se oglindi. 2. Tranz. (Adesea fig.) A uda, a muia. ◊ Expr. A-și scălda ochii în lacrimi = a lăcrima sau a plânge. ♦ (Despre ape) A curge udând un teritoriu. Refl. (Despre păsări și alte animale) A se cufunda, a se tăvăli în nisip, în praf etc. Tranz. (Fam.; în expr.) A o scălda = a evita un răspuns sau o atitudine hotărâtă, a răspunde evaziv. – Lat. excaladare. Vezi definitia »
tanda-mánda, adv. – Confuz, dezordonat. Sb. tandara-mandara „confuzie” (Cihac, II, 401). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z