Definita cuvantului aseîngălbenidefrică
a se îngălbeni de frică expr. a se speria foarte tare.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aseîngălbenidefrică
ANTANAGÓGĂ, antanagoge, s. f. Răspuns la o acuzație; contraargument. – Din fr. antanagoge. Vezi definitia »
dihoníță, dihoníțe, s.f. (reg., înv.) butoiaș de păcură atârnat de căruță; păcorniță. Vezi definitia »
LÓJĂ, loji, s. f. I. 1. Compartiment cuprinzând un număr redus de locuri pentru spectatori, așezat, alături de altele, în jurul incintei unei săli de spectacole. ◊ Loja orchestrei = spațiul dintre scenă și primul rând de scaune (într-o sală de spectacol), amenajat sub nivelul scenei și al sălii, în care stă orchestra; fosa orchestrei. 2. Mic compartiment sau cabinet la unele clădiri, comunicând cu exteriorul, destinat unor servicii de îndrumare a publicului sau de pază. 3. (În sintagma) Lojă masonică = asociație de francmasoni. II. 1. Cavitate în floarea unei plante, în care se găsesc ovulele sau polenul; cavitate în fructul unei flori, în care se găsesc semințele. ♦ Fiecare dintre cele două părți ale staminei, care conțin polenul. 2. Loc ocupat de un organ sau de altă formație anatomică. [Pl.și: loje] – Din fr. loge. Vezi definitia »
becáță (becáțe), s. f. – Pasăre (Scolopax rusticola). – Var. becaț, bicaț. It. beccaccia, prin intermediul ngr. μπεϰάτζα (DAR și REW 1013 derivă direct din fr. bécasse). – Der. becațină, s. f. (becață, Gallinago media), din fr. bécassine contaminat cu becață. Vezi definitia »
CONTRAGRÍFĂ s. f. gheară a aparatului de luat vederi care imobilizează pelicula în timpul expunerii. (< fr. contre-griffe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z