Definita cuvantului acru
ÁCRU1, acri, s. m. Unitate de măsură de suprafață egală cu 4067 de metri pătrați (sau, în anumite țări, cu valori variabile). – Fr. acre.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu acru
GAZOMÉTRU, gazometre, s. n. 1. Aparat cu care se măsoară cantitatea de gaz2 care trece printr-o conductă. 2. Rezervor în care se înmagazinează gazul2 de iluminat produs de o uzină, pentru a fi distribuit consumatorilor. – Din fr. gazomètre. Vezi definitia »
TÍGRU s.m. Mamifer carnivor din familia felidelor, de talie mare, cu blana de culoare galbenă-roșcată cu dungi negre, transversale, care trăiește în Asia de sud-est. ♦ (Fig.) Om foarte crud, impulsiv, energic. [< fr. tigre, lat. tigris]. Vezi definitia »
HIPIÁTRU s.m. Veterinar specialist în hipiatrie. [< fr. hippiatre, cf. gr. hippos – cal, iatros – medic]. Vezi definitia »
ȘMÓTRU, șmotruri, s. n. (Înv.) Instrucție militară. ♦ P. ext. (Fam.) Instruire (severă); mustrare, dojană; bătaie. – Din rus. smotr. Vezi definitia »
NEPERMÉTRU s. n. instrument folosit în electroacustică pentru măsurarea nivelului de transmisiune în neperi. (< fr. népermètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z