Definita cuvantului belomorian
BELOMORIAN 1. Subdiviziune superioară a Arhaicului din Scutul Baltic, reprezentată prin gnaise granulitice și amfibolite. 2. Ciclu geotectonic desfășurat la sfîrșitul Arhaicului în Scutul Baltic. Structurile tectonice rezultate au constituit lanțul muntos al Celomoridelor din jurul Mării Albe.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu belomorian
DUNĂREÁN, -Ă, dunăreni, -e, adj. Al Dunării, privitor la Dunăre, din părțile Dunării. ♦ (Substantivat) Locuitor din părțile Dunării. – Dunăre (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
GALICIÁN, -Ă, galicieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Galiciei sau este originară de acolo. 2. S. f. Variantă a limbii portugheze vorbită în Galicia și scrisă cu ortografia spaniolă (oficial) sau cu una comună cu alte variante de portugheză. 3. Adj. Care aparține Galiciei sau populației ei, care se referă la Galicia sau la populația ei. [Pr.: -ci-an] – Galicia (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
polismán, polismáni, s.m. (înv.) polițist. Vezi definitia »
CHAPMAN [tʃæpmən], Sydney (1888-1970), fizician și matematician englez. Prof. univ. la Manchester. Contribuții în fizica ionosferei și astronomiei („Geomagnetism și auroră”). A dezvoltat teoria cinetică a gazelor și teoria furtunilor magnetice terestre. Vezi definitia »
OTOMÁN, -Ă, otomani, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Turc. 2. Adj. Turcesc. – Din lat. othomannus, fr. ottoman, it. ottomano, germ. Ottomane. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z