Definita cuvantului benisuef
BENI SUEF (BANI SUWAYF), oraș în N Egiptului, port pe stg. Nilului, la S de Cairo; 162,5 mii loc. (1986). Nod de comunicații. Centru comercial (bumbac, trestie de zahăr, smochine, legume). Întreprinderi textile. Meșteșuguri.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu benisuef
bucătar-șef s. m. sg. (tox.) șeful unui laborator clandestin de preparare a drogurilor. Vezi definitia »
MACRORELIÉF s.n. Forme majore ale reliefului unei regiuni, reprezentate prin culmi muntoase, podișuri, câmpii etc. [Pron. -li-ef. / cf. fr. macrorelief]. Vezi definitia »
RELIÉF, reliefuri, s. n. 1. Configurație a suprafeței terestre constituită din totalitatea neregularităților de forme pozitive sau negative considerate față de un plan de referință general sau local. 2. Ridicătură, proeminență pe o suprafață. ◊ Loc. adj. În relief = cu trei dimensiuni, ieșit în afară dintr-un plan, proeminent. ◊ Expr. A scoate în relief = a scoate în evidență, a pune în lumină, a sublinia, a accentua; a reliefa. ♦ Fig. Contur; forță, strălucire. 3. Sculptură fixată pe o suprafață plană. – V. basorelief. [Pr.: -li-ef] – Din fr. relief. Vezi definitia »
BASORELIÉF s. n. sculptură în care figurile ies în relief pe un fond scund. (< it. bassorilievo, fr. bas-relief) Vezi definitia »
pestréf (pestréfuri), s. n. – Preludiu în muzica orientală. Tc. peșrev (Tiktin). Sec. XVIII, înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z