Definita cuvantului benkner
BENKNER, Hanăș (Johannes), jude al Brașovului, căruia Neacșu din Cîmpulung îi adresează în 1521 o scrisoare (unul dintre cele mai vechi texte scrise în limba română care s-a păstrat).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu benkner
ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Parte dintr-o întreprindere industrială în care se execută aceeași operație sau același produs. ♦ Totalitatea muncitorilor care lucrează într-un atelier (1). 2. Încăpere sau grup de încăperi în care îsi desfășoară activitatea un pictor sau un sculptor. ♦ Artiștii, elevii sau studenții care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru într-un atelier (2). [Pr.: -li-er] – Din fr. atelier. Vezi definitia »
CONGÉNER, -Ă adj. De același gen sau de aceeași specie cu altă ființă. [< fr. congénère, cf. lat. congener < con – cu, genus – neam]. Vezi definitia »
REVERBÉR s.n. Oglindă metalică montată la o lampă pentru a reflecta lumina într-o anumită direcție. [< fr. réverbère]. Vezi definitia »
CÂNÉR, câneri, s. m. (Reg.) Om rău, hain, câinos. – Cine + suf. -ar. Vezi definitia »
VITRINIÉR, -Ă, vitrinieri, -e, s. m. și f. Persoană specializată în aranjarea vitrinelor unui magazin. [Pr. -ni-er] – Vitrină + suf. -ier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z