Definita cuvantului be
Be, simbol chimic pentru Beriliu.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu be
GHÉRBE s. f. pl. (Reg.) Toane. Vezi definitia »
învoálbe vb. III (înv.) 1. (despre apă, valuri, nori, praf. etc.; refl.) a se învârti (ca într-un vârtej), a se învârteji, a se învolbura. 2. (refl.; despre ființe) a se întoarce roată, a se învârti pe loc, a se opri repede. 3. a înfășura, a învăli (a înfășura pânza pe sul), a o face val, a găti firele pentru năvădit, a suci caierul. 4. (refl.; despre plante) a se dezvolta, a crește; (despre om) a încărna, a se înspița, a se deforma. 5. (despre ochi) a căsca, a holba. 6. a-i veni să verse, să râgâie; a i se apleca. Vezi definitia »
DEZVOÁLBE, dezvólb, vb. III. (Înv.) 1. Tranz. A dezvolta, a extinde. 2. Refl. (Despre flori) A se deschide. ◊ (În sint.) Floare dezvoaltă = floare cu petalele desfăcute. [Part. dezvólt, -oáltă] (din lat. *disolvĕre (Candrea); dublet al formei neolog. dezvolta, format pe baza part. dezvolt, la fel ca it. svoltare din svolgere (Scriban)) Vezi definitia »
BEBÉ s.m. invar. Copil drăgălaș; (fig.) păpușă. [< fr. bébé]. Vezi definitia »
cahlă de teracotă pentru sobe: sunt plăci și piese de colț modelate în tipare de ipsos, destinate construcției sobelor de teracotă. Se ard ca biscuit și dupa răcire se glazurează și se ard din nou. De cele mai multe ori se angobează. Dimensiuni: 23 x 25 cm, elementele de colț au o față de 23x25 cm și una de 11,5 x 25 cm. Se fabrică și cahle pentru elemente de soclu, de cornișă, ornamente etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z