Definita cuvantului bicazuardelean
BICAZU ARDELEAN, com. în jud. Neamț; 4.385 loc. (1991). Expl. de marne și calcare. Zonă turistică.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bicazuardelean
PIROMÁN, -Ă, piromani, -e, s. m. și f. Persoană care suferă de piromanie. – Din fr. pyromane. Vezi definitia »
VAN, -Ă adj. 1. Zadarnic, fără rost; lipsit de sens. ◊ În van = zadarnic. 2. Iluzoriu; neîntemeiat. [< it. vano, cf. lat. vanus]. Vezi definitia »
AERIÁN, -Ă, aerieni, -e, adj. Care se află în aer1 (2), care se întâmplă, se produce în aer1. 2. Care se referă la aviație. ◊ Linie aeriană = traseu aeronautic și mijloacele materiale aferente. Alarmă aeriană = semnul prin care, în timp de război, se anunță apropierea avioanelor inamice. 3. Fig. Transparent, diafan, gingaș, vaporos; aeros. [Pr.: a-e-ri-an] – Din fr. aérien. Vezi definitia »
HÁTMAN (HATMÁN), hatmani, s. m. (În evul mediu) 1. Boier de divan în Moldova, care era însărcinat de domn cu comanda întregii oștiri, având în același timp și funcția de pârcălab și portar al Sucevei; mare spătar; titlu purtat de acest boier. 2. Titlu purtat de marii comandanți ai oștilor polone și ai celor căzăcești; persoană având acest titlu. – Din pol. hetman. Vezi definitia »
GUINEEÁN, -Ă, guineéni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineez. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineenilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineeni, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineez. (cf. fr. guinéen) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z