Definita cuvantului expansionism
EXPANSIONÍSM s. n. Atitudine prin care se urmărește extinderea politică și economică asupra unui teritoriu străin; politică de expansiune. [Pr.: -si-o-] – Din fr. expansionisme. Cf. rus. ekspansionizm, germ. Expansionism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu expansionism
DINASTICÍSM s.n. 1. Concepție care susține dreptul exclusiv al unei familii domnitoare la conducerea unei monarhii. 2. Devotament față de dinastie. [Cf. fr. dynasticisme]. Vezi definitia »
NORMATIVÍSM s. n. 1. purism dogmatic, atitudine normativă sistematică. 2. curent în filozofia contemporană care definește dreptul ca o totalitate de norme independente de condițiile sociale. (< fr. normativisme) Vezi definitia »
RADIOAMATORÍSM s. n. practicare a radiocomunicațiilor de către persoane care manifestă interes pentru radiotehnică și stabilesc legături între radiostații proprii. (< radioamator + -ism) Vezi definitia »
PERISTALTÍSM s. n. Mișcare de contracție (urmată de o relaxare periodică) a musculaturii stomacului și intestinului, care se propagă sub formă de unde și face ca alimentele să fie împinse de-a lungul tubului digestiv; p. ext. mișcare de același tip a altor structuri anatomice tubulare; spec. mișcare de contracție a mușchilor inimii, care se propagă ondulatoriu. – Din fr. péristaltisme. Vezi definitia »
ARGOTÍSM s.n. Cuvânt, expresie argotică. (< fr. argotisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z