Definita cuvantului zălezi
zălezí (a ~) (reg.) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. zălezésc, imperf. 3 sg. zălezésc conj. prez. 3 să zălezeáscâ

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu zălezi
BAGRATIZI, dinastie de regi în Armenia medievală (886-1045). Vezi definitia »
pliurzí, pliurzésc, vb. IV (reg.) a surzi. Vezi definitia »
ÎNCĂLZÍ, încălzesc, vb. IV. 1. Tranz. A face să-i fie cuiva cald. ♦ (Despre surse de căldură) A face ca aerul, apa etc. să-și ridice temperatura. ♦ A expune ceva la o sursă de căldură pentru a-i ridica temperatura. 2. Refl. A i se face (cuiva) cald. ♦ (Despre vreme) A se face (mai) cald. 3. Refl. A se pregăti prin exerciții fizice înaintea unui efort sportiv. 4. Tranz. și refl. Fig. A (se) înflăcăra, a (se) entuziasma. – În + cald. Vezi definitia »
SCIZI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „separare”, „împărțire”. [Cf. lat. scissus < scindere – a despica]. Vezi definitia »
îngurzí, îngurzésc, vb. IV (reg.) 1. a confecționa din piele udă, prin încrețirea cu o curelușă, opincile țărănești. 2. a coase provizoriu, prin strângerea pereților sacului, găurile sau rupturile acestuia. 3. a face crețe, a încreți, a boți pe margini (cămășile, ciorecii, pânza, pănura, plasa de pește). 4. (fig.; refl.) a se încreți obrazul sau gura. 5. (despre porumb; când încep să apară boabele) a face boabe, a îngingia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z