Definita cuvantului briliant
BRILIÁNT, briliante, s. n. 1. Diamant șlefuit în dublă piramidă cu numeroase fațete pentru accentuarea reflexului luminii, folosit ca piatră prețioasă, montat în bijuterii. 2. Numele celui mai mic corp de literă tipografică. [Pr.: -li-ant] – Din fr. brillant, rus. brilánt.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu briliant
CVADRÁNT, cvadrante, s. n. 1. Instrument alcătuit dintr-un sfert de cerc gradat și o lunetă, folosit în trecut pentru determinarea înălțimii aștrilor. ♦ Instrument de precizie format dintr-un sfert de cerc gradat, întrebuințat pentru măsurarea unghiurilor. 2. Organ metalic al unui aparat, instrument de măsură etc. în formă de sector de cerc apropiat de un sfert de cerc. [Var.: cuadránt s. n.] – Din fr. quadrant, lat. quadrans, -ntis. Vezi definitia »
MULTIVALÉNT, -Ă adj. 1. polivalent. 2. cu mai mulți cromozomi reuniți. (< fr. multivalent) Vezi definitia »
DEVOTAMÉNT s.n. Atitudine de sacrificiu pentru cineva sau ceva; atașament față de cineva sau ceva, care merge până la sacrificiu; înclinare și hotărâre de a face orice pentru a servi pe cineva sau ceva. [< devota, cf. fr. dévouement]. Vezi definitia »
ANTIDERAPÁNT, -Ă adj. Contra derapării și patinării autovehiculelor, împotriva alunecării schiurilor lateral sau înapoi. // S.n. Dispozitiv care se adaptează la roți sau la schiuri pentru a evita derapajul. [Cf. fr. antidérapant]. Vezi definitia »
ROTÁNT, -Ă adj. Rotativ, care se rotește, în curs de rotire. [Cf. fr. rotant]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z