Definita cuvantului zvârcoleală
zvârcoleálă (fam.) s. f., g.-d. art. zvărcolélii; pl. zvârcoléli

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu zvârcoleală
TRAVERSÁDĂ s.f. (Liv.) Traversare. ♦ Drum efectuat de o navă pe mare, de la un port la altul, pentru transportul de mărfuri sau de pasageri. [Cf. it. traversata, fr. traversée]. Vezi definitia »
TOPÍLĂ, topile, s. f. 1. Loc îngrădit în albia unui râu sau într-o apă stătătoare unde se pun la topit cânepa sau alte plante textile; bazin de topire a plantelor textile, săpat în câmp și legat printr-un canal de o apă curgătoare sau de un lac. 2. Topitoare, v. topitor (2). – Din bg., scr. topilo. Vezi definitia »
SENTÍNȚĂ, sentințe, s. f. 1. Hotărâre, decizie a unui tribunal, pronunțată în primă instanță. ♦ Hotărâre a unei comisii de arbitraj. ♦ Fig. Stigmatizare, oprobriu, blam. 2. Maximă, aforism, adagiu. ♦ Deviză. – Din fr. sentence, lat. sententia. Vezi definitia »
ERITROPOIETÍNĂ s.f. Hormon glicoproteic de 30kDa, care este esențial pentru reglarea eritropoiezei. După naștere se produce la nivelul rinichiului. Vezi definitia »
METABIÓZĂ s.f. (Biol.) Simbioză de tip particular, în care unul dintre organisme este beneficiar și celălalt nu; comensualism. [Pron. -bi-o-. / < germ. Metabiose]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z