Definita cuvantului bombay
BOMBAY [bombéi] (MUMBAY), oraș în V Indiei (al doilea al țării), centru ad-tiv al Statului Mahārāshtra, situat pe continent și pe o ins. în apropierea coastei; 10,14 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Cel mai mare port al țării, cu un trafic de 24,2 mil. t (1985). Aeroport internațional (Santa Cruz). Mare centru comercial (piață mondială a bumbacului), financiar și ind. (țesături de bumbac, montaj de automobile, constr. navale, vagoane și locomotive, produce chimice și farmaceutice, aparataj electrotehnic, prelucr. petrolului). Reactor atomic (Trombay ). Studiouri cinematografice (2/3 din prod. națională). Universitate (1857), institut tehnologic. În sec. 16 a fost cucerit de portughezi, iar între 1668 și 1873 s-a aflat în stăpînirea Companiei Engleze a Indiilor Orientale.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bombay
SPRAY [SPREI] s. n. 1. dispozitiv pentru pulverizare a unor substanțe cosmetice, insecticide etc.; atomizor. ◊ substanță împrăștiată cu un asemenea dispozitiv. 2. pulverizarea și proiectarea apei de mare ca urmare a deferlării valurilor pe faleză. (< engl., fr. spray) Vezi definitia »
MASS-DISPLAY [MAS-DISPLEI] s.n. prezentare în număr mare a unui produs în locuri care să tenteze cumpărarea lui. (< engl. mass-display) Vezi definitia »
BOMBAY [bombéi] (MUMBAY), oraș în V Indiei (al doilea al țării), centru ad-tiv al Statului Mahārāshtra, situat pe continent și pe o ins. în apropierea coastei; 10,14 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Cel mai mare port al țării, cu un trafic de 24,2 mil. t (1985). Aeroport internațional (Santa Cruz). Mare centru comercial (piață mondială a bumbacului), financiar și ind. (țesături de bumbac, montaj de automobile, constr. navale, vagoane și locomotive, produce chimice și farmaceutice, aparataj electrotehnic, prelucr. petrolului). Reactor atomic (Trombay ). Studiouri cinematografice (2/3 din prod. națională). Universitate (1857), institut tehnologic. În sec. 16 a fost cucerit de portughezi, iar între 1668 și 1873 s-a aflat în stăpînirea Companiei Engleze a Indiilor Orientale. Vezi definitia »
ALCALAY, Leon (1847-1920), editor și librar român. Întemeietorul librăriei editoare „Universală” – Alcalay & Co. Din 1899 a preluat publicarea colecției „Biblioteca pentru Toți”, inițiată de Carol Müller în 1895. Vezi definitia »
DISPLAY, displayuri, s. n. (Inform., electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléi] – Din engl. display. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z