Definita cuvantului agricol
AGRÍCOL, -Ă, agricoli, -e, adj. 1. Care ține de agricultură, care se referă la agricultură; folosit în agricultură. ◊ Campanie agricolă = perioadă de intensificare a muncilor agricole legată de un anumit anotimp. Inventar agricol = totalitatea uneltelor întrebuințate la muncile agricole. 2. (Despre oameni) Care se ocupă cu agricultura. Mecanic agricol. 3. (Despre o regiune, o țară) Care își sprijină economia în special pe agricultură. – Fr. agricole.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu agricol
ESTRANEDIÓL s. m. hormon femel prezent în urină. (< fr. oestranediol) Vezi definitia »
UVIÓL s.n. (Fiz.) Varietate de sticlă transparentă pentru radiațiile ultraviolete, folosită la confecționarea unor aparate optice. [Pron. -vi-ol. / < germ. Uvio(glas), fr. uviol]. Vezi definitia »
PROSTOVÓL, prostovoale, s. n. Unealtă de pescuit formată dintr-o plasă conică, prevăzută la marginea exterioară cu greutăți de plumb care o trag la fundul apei și o strâng, formând în apă un sac în care e prins peștele; năpastă. [Pl. și: prostovoluri] – Cf. scr. prostrica. Vezi definitia »
potmól (-luri), s. n. – Noroi, tină, clisă. – Var. podmol. Bg., slov. podmol „loc spălat de ape” (Tiktin). Este dubletul lui podmol (var. posmol, pomnol, postomol), s. n. (dună; grind de nisip), în Trans.Der. (îm)potmoli, vb. (a se opri, a se mocirli). Vezi definitia »
NETBÓL s.n. (La tenis) Minge care atinge fileul. [< engl. net-ball]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z