Definita cuvantului bonțida
BONȚIDA, com. în jud. Cluj, pe Someșu Mic; 4.444 loc. (1991). Topitorie de cînepă. Herghelie. Stație de c. f. Castel (c. 1652), modificat în stil baroc în 1850. Biserică (sec. 13, refăcută ulterior).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bonțida
ADDA, rîu în Italia, afl. stg. al Padului, lîngă Cremona; 313 km. Izv. din E Alpilor Retici, străbate L. Como și trece prin Lecco și Lodi. Parțial navigabil. Hidrocentrale. Vezi definitia »
ERODÁ vb. I. tr., refl. A produce sau a suferi o eroziune; a (se) roade. [< fr. éroder, cf. lat. erodere – a roade]. Vezi definitia »
DESFUNDÁ, desfúnd, vb. I. Tranz. 1. A deschide un butoi scoțându-i fundul sau dându-i cep; p. ext. a deschide o sticlă astupată, scoțându-i dopul; a destupa. ♦ Refl. (Rar; despre torente de apă) A se revărsa. 2. A curăța sau a goli un canal; o conductă, un șanț înfundat etc. 3. A face ca un drum, un teren să devină impracticabile din cauza ploii, a apei revărsate, a noroiului etc. 4. A ara adânc, a desțeleni un teren, de obicei pentru pregătirea unei plantații viticole sau pomicole. – Des1- + [în]funda. Vezi definitia »
ACUFUNDÁ vb. I. v. cufunda. Vezi definitia »
ÁIDA interj. v. haide. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z