Definita cuvantului alergătoare
ALERGĂTOÁRE, alergători, s. f. 1. Dispozitiv pe care se pun mosoare cu fire pentru a se face urzeala. 2. (Înv.) Parc vast, împrejmuit, în care erau ținute anumite animale și în care se organizau vânători. – Din alerga + suf. -(ă)toare.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu alergătoare
CIANIZÁRE s. f. Tratament termochimic prin care se introduce carbon și azot la suprafața unei piese din oțel, pentru a se obține un strat superficial dur. [Pr.: ci-a-] – Din fr. cyanisation. Vezi definitia »
PRESĂDÍRE, presădiri, s. f. (Pop.) Acțiunea de a presădi și rezultatul ei. – V. presădi. Vezi definitia »
parere exagerat de buna despre sine Vezi definitia »
HOMOPTÉRE s.n.pl. (Zool.) Ordin de insecte (puricii de plante, filoxera etc.) cu patru aripi membranoase de aceeași mărime și de aceeași formă. [Sg. homopter. / < fr. homoptères, cf. gr. homos – asemănător, pteron – aripă]. Vezi definitia »
COORDONÁRE, coordonări, s. f. 1. Acțiunea de a coordona și rezultatul ei. 2. Relație stabilită, în cadrul unei enunțări, între cuvinte, construcții și propoziții care stau pe același plan, fără ca unul dintre elemente să depindă din punct de vedere gramatical de celălalt. [Pr.: co-or-] – V. coordona. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z