Definita cuvantului brazi
BRAZI, com. în jud. Prahova; 8.227 loc. (1991). Centrală electrică și de termoficare (600 MW). Combinat petrochimic cu fabrică de cauciuc sintetic. Stație de c. f.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu brazi
NIMIÉZI s. n. v. namiază. Vezi definitia »
ALMORAVIZI, dinastie berberă (mijlocul sec. 11-1147), întemeiată de Abdallah ibn Iasin. A stăpînit N Africii și în S Spaniei; a fost răsturnată de Almohazi (1147). Vezi definitia »
ALBIGÉNZI s. m. pl. Adepți ai unei secte rigoriste și antiecleziastice, cu centrul în orașul Albi din sudul Franței, reprimată sângeros de papalitate (sec. XII și începutul sec. XIII) – Din lat. [civitas] Albigensium, germ. Albigenser. Cf. fr. albigeois. Vezi definitia »
UMEZÍ, umezesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină umed. ♦ Refl. (Despre atmosferă, aer, mediu) A se încărca sau a fi încărcat de vapori de apă. 2. Refl. (Despre ochi) A se umple de lacrimi; p. ext. a luci, a străluci (din cauza lacrimilor). ◊ Tranz. Lacrimile îi umezeau ochii. – Din umed. Vezi definitia »
BRÂNZÍ, pers. 3 brânzește, vb. IV. Refl. (Despre lapte) A se închega, a se face brânză; a se strica. – Din brânză. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z