Definita cuvantului bruckner
BRUCKNER, Anton (1824-1896), compozitor și organist austriac. Simfonii, cantate, mise, cvartete, cvintet pentru coarde, remarcabile prin monumentalitate și măiestrie contrapuntică. Alături de Brahms, unul dintre marii simfoniști de după Beethoven. Teme caracterizate prin melodicitate de tip schubertian, cu frecvente inflexiuni populare (în scherzouri și părțile lente). Stilul său armonic este apropiat de cel al lui Wagner.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bruckner
VINCIÉR s.m. Muncitor portuar sau marinar specializat în mânuirea vinciului. [< vinci + -ier, după engl. winchman]. Vezi definitia »
STÁRTER s.m. Cel care dă plecarea concurenților la o întrecere, la o cursă. ♦ Persoană care dirijează circulația avioanelor de pe un aerodrom. // s.n. 1. Dispozitiv auxiliar la carburatorul motoarelor cu explozie, care ușurează pornirea lor la rece. 2. Dispozitiv care închide în mod automat circuitul de încălzire al tuburilor fluorescente. [< engl., fr. starter]. Vezi definitia »
BOOK-MAKER s.m. Cel care se ocupă de organizarea și evidența pariurilor la curse de cai, meciuri de box etc. [Pron. búc-mei-că / < engl. book-maker]. Vezi definitia »
ECHÉR s. n. 1. instrument de desen, triunghi dreptunghic, servind la trasarea perpendicularelor sau a paralelelor, la verificarea unghiurilor drepte etc. 2. instrument topografic pentru stabilirea a două aliniamente perpendiculare pe teren. (< fr. équerre) Vezi definitia »
BERTHIER [bertié], Louis Alexandre, prinț de Neuchâtel și Wagram (1753-1815), mareșal francez. Ministru de Război (1800-1807). A participat, după 1797, la toate campaniile lui Napoleon I. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z