Definita cuvantului antropometrie
ANTROPOMETRÍE s. f. Disciplină științifică care se ocupă cu tehnica măsurării corpului omenesc și cu stabilirea relațiilor mărimilor obținute prin aceste măsurători. – Fr. anthropométrie.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu antropometrie
PLIÉ s. n. (coregr.) îndoire lentă a picioarelor cu genunchii în afară, urmată de întinderea lor. (< fr. plié) Vezi definitia »
HIPERMETRÍE s.f. 1. (Med.) Amplitudine exagerată de mișcare a unei articulații. 2. Caracteristica hipermetrului. [Cf. fr. hypermétrie, it. ipermetria]. Vezi definitia »
INCLINOMETRÍE s. f. Operație de măsurare și înregistrare a poziției în spațiu a unei găuri de sondă. – Din fr. inclinométrie. Vezi definitia »
PLANÁRIE, planarii, s. f. Gen de vierme platelmint, cu corpul oval-alungit, lung de 1-2 cm, și cu mare putere de regenerare, care trăiește mai ales în râuri de munte și de deal (Planaria). – Din fr. planaire. Vezi definitia »
STADIMETRÍE s. f. măsurare indirectă a distanțelor cu ajutorul tahimetrului și al stadiei, pentru întocmirea planurilor și a hărților; taheometrie. (< fr. stadimétrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z