Definita cuvantului ardeiaș
ARDEIÁȘ, ardeiași, s. m. Diminutiv al lui ardei.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu ardeiaș
GALÓȘ, galoși, s. m. încălțăminte de cauciuc purtată peste pantofi ori peste ghete, spre a le proteja de umezeală sau de noroi. – Din fr. galoche. Vezi definitia »
LÁNGOȘ, langoși, s.m. Produs de patiserie tradițional în Ungaria și Austria, asemănător cu o gogoașă mare și plată, servit cu mujdei de usturoi; în Banat și Transilvania (pop. scovardă, pl. scoverzi), în variantă dulce; din germ. Langosch. Vezi definitia »
CĂNĂRUȘ (‹ canar) s. m. Pasăre cîntătoare, migratoare, din familia fringilidelor, de c. 12 cm, care cuibărește frecvent în lungul văilor rîurilor carpatine și în M-ții Măcin, cu penaj gălbui, aripile și coada maronii-gălbui, capul verde-gălbui (Serinus serinus). Considerat ruda cea mai apropiată a strămoșului canarului de colivie, a pătruns în România acum un secol, venind din regiunile sudice ale Europei. Vezi definitia »
PERÚȘ, peruși, s. m. Specie de papagal cu ciocul lung și cu coada ascuțită, care imită sunetele articulate; p. gener. papagal. – Din fr. perruche. Vezi definitia »
POLÓȘ, -Ă, poloși, -e, adj. (Rar, despre oi) De rasă poloneză. – Germ. polisch. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z