Definita cuvantului buhui
BUHUI, peșteră situată pe rîul omonim care formează cel mai lung curs de apă subterană din țară (bazinul Carașului), în M-ții Aninei (jud. Caraș-Severin), la 580 m alt. Lungime: 3.217 m. Are o galerie pr. cu două sectoare distincte (Galeria cu aluviuni și Galeria înaltă); urme fosile de Ursus spaeleus.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buhui
săstuí, săstuiésc, vb. IV (reg.) a cere să se facă liniște spunând „sst!”; a țistui. Vezi definitia »
Pui de caine, pui de animal salbatic Vezi definitia »
ÎNVINUÍ, învinuiesc, vb. IV. Tranz. și refl. A (se) considera vinovat; a (se) învinovăți; a (se) acuza. ♦ Tranz. Spec. A acuza pe cineva în fața unei instanțe judecătorești; a inculpa. – În + vină + suf. -ui. Vezi definitia »
rușuí (-uésc, -ít), vb. – (Mold., înv.) A uzurpa, a pune stăpînire. – Var. rușii. Sl. rušiti „a se da la o parte, a se muta”; la origine, s-ar fi zis despre acțiunea de a schimba pe ascuns pietrele de hotar de pe un teren. De aici, cu l expresiv, rășlui, vb. (a uzurpa, a lua cu forța). Explicația lui Tiktin, prin intermediul lui răzluși, vb. refl. (înv., a se separa, a se îndepărta) ‹ sl. razlučiti, nu este convingătoare. Cred că etimologia corectă este numai cea arătată deja de Ghibănescu; dar îmi lipsește posibilitatea de a o confirma. Vezi definitia »
haram de capul lui expr. să-i fie rușine! Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z