Definita cuvantului arșic
ARȘÍC, arșice, s. n. Os al articulației piciorului deasupra copitelor la vite; os al articulației genunchiului, la picioarele de dinapoi ale mieilor și caprelor, folosit la un joc de copii; p. ext. (la pl.) numele jocului de copii la care se folosesc aceste oase. [Var.: arșícă s. f.] – Tc. așık.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu arșic
URÍC2, urice, s. n. 1. (În evul mediu, în Moldova și în Maramureș) Moșie boierească sau mănăstirească care se bucura de privilegiu ereditar de imunitate. 2. Act de privilegiu acordat unui uric2 (1); act de proprietate veșnică sau de donație acordat cuiva în trecut; p. gener. document, act; hrisov, zapis. [Acc. și: úric] – Din magh. örök. Vezi definitia »
CIBERNÉTIC, -Ă adj. Referitor la cibernetică; bazat pe principiile ciberneticii. ◊ Artă cibernetică = formă de creație artistică care tinde a reprezenta, utilizând ordinatoarele, lucrurile în mișcare. [< fr. cybernétique]. Vezi definitia »
șodátic, șodátică, adj. (reg.) glumeț. Vezi definitia »
TABÉTIC, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de tabes; ataxic. (< fr. tabétique) Vezi definitia »
PANCROMÁTIC, -Ă adj. (despre un material fotografic) sensibil la toate culorile spectrului. (< fr. panchromatique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z