Definita cuvantului atelier
ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Totalitatea muncitorilor care lucrează într-un astfel de local. 2. Încăpere sau grup de încăperi în care se lucrează opere de artă sau lucrări de arhitectură, prin munca individuală sau colectivă a unor artiști plastici sau arhitecți; p. ext. ansamblul artiștilor sau al elevilor care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru sau grup de maeștri. [Pr.: -li-er] – Fr. atelier.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu atelier
mîner (mânére), s. n. – Toartă. – Mr. mîneare, megl. mănar. De la mână, cu suf. -er, sau, mai puțin probabil din lat. manuarius (REW 5332). Vezi definitia »
SILVANÉR s. m. soi de viță de vie cu ciorchini de mărime mijlocie, cu boabe albe, dese. (< germ. Silvaner) Vezi definitia »
MONOCÉR s.m. Animal fabulos cu un singur corn. [< fr. monocère, cf. gr. monos – unic, keras – corn]. Vezi definitia »
TROCANTÉR, trocantere, s. n. 1. Parte a femurului de care se leagă mușchii coapsei. 2. Al doilea segment de la picioarele insectelor. [Var.: trohantér s. n.] – Din fr. trochanter. Vezi definitia »
mehtér (mehtéri), s. m. – Muzicant dintr-o orchestră militară turcă. Tc. mehter, din per. mihter „șef” (Șeineanu, III, 75). Sec. XVIII, înv.Comp. mehterbașa, s. m. (dirijor de muzică militară), din tc. mehterbasi, înv.; meterhanea (var. mehterhanea), s. f. (orchestră turcească), din tc. mehterhane. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z