Definita cuvantului autoplastie
AUTOPLASTÍE, autoplastii, s. f. Intervenție chirurgicală prin care se reface o parte distrusă din țesutul corpului, luându-se din însuși corpul individului o grefă care se altoiește pe partea distrusă. [Pr.: a-u-] – După fr. autoplastie.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu autoplastie
ORGANOGRAFÍE s.f. 1. Ramură a zoologiei și a botanicii care se ocupă cu descrierea organelor animalelor și ale vegetalelor. 2. Descrierea amănunțită a părților unui instrument muzical și a modului de funcționare a acestuia. [Gen. -iei. / < fr. organographie]. Vezi definitia »
simbolizáție s.f. (înv.) simbolizare. Vezi definitia »
APOMIXÍE (‹ fr.; {s} gr. apo „departe” + mixis „amestec”) s. f. (BIOL.) Înmulțire fără fecundare la organisme cu diferențiere sexuală. Se realizează prin semințe produse fără fecundare (agamospermie), prin organe vegetative sau porțiuni din ele (clonare), prin concreșterea de organe ale unei plante pe altă plantă (transplantare). Apogamia și partenogeneza sînt cazuri de a. Vezi definitia »
plămâníe, plămâníi, s.f. (înv.) tuberculoză pulmonară. Vezi definitia »
PSIHOPEDAGOGÍE s. f. Aplicarea metodelor psihologiei experimentale în pedagogie. – Din fr. psychopédagogie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z