Definita cuvantului avorta
AVORTÁ, avortez, vb. I. Intranz. A suferi sau a-și provoca un avort. – Fr. avorter.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu avorta
AJANTA [adʒánta], localit. în S Indiei (Mahārāshtra), în NE Pod. Deccan, în culmea muntoasă cu același nume, celebră prin cele 29 de temple și mănăstiri rupestre ornamentate cu sculpturi și fresce (sec. 3 î. Hr. – 7 d. Hr.), chintesență a artei vechi indiene. Vezi definitia »
DEPOZITÁ, depozitéz, vb. I. 1. Tranz. A pune ceva în depozit (1). 2. Tranz. A pune ceva la loc sigur; a lăsa, a încredința cuiva un lucru spre păstrare. 3. Refl. A se depune, a se sedimenta. – Din depozit. Vezi definitia »
ATENTÁ, atentez, vb. I. Intanz. A face o tentativă criminală. ◊ Expr. A atenta la viața cuiva = a încerca să omoare pe cineva. ♦ Fig. (Urmat de determinări introduse prin prep. „la”) A încălca un drept; a viola. – Fr. attenter (lat. lit. attentare). Vezi definitia »
RESPECTÁ vb. I. tr. 1. a avea respect față de cineva sau de ceva; a cinsti, a stima. ◊ a ține seama de; a nu neglija. 2. a nu se abate de la o lege, de la un principiu etc. II. refl. a-și păstra demnitatea. (< fr. respecter) Vezi definitia »
ACCIDENTÁ vb. I. tr., refl. A (se) răni într-un accident. [< accident + -a]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z