Definita cuvantului avram
AVRÁM, avrami, s. m. (Reg.) Varietate de prun. – Din avramă.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu avram
WÓLFRAM s.n. Oxid natural de fier, de mangan și de tungsten, principalul minereu din care se extrage tungstenul. [Pron. vol-. / < germ. Wolfram, fr. wolfram]. Vezi definitia »
Neam prost. Se recunoaște, de obicei, după freza cu o tonă de gel, lanțuri groase la gât, tricou mulat, roz sau bleu sau inscripționat cu „De puta madre” (pt tipi) și buzele conturate strident, decolteu generos, sclipici pe sânii pe jumătate descoperiți ( pt. tipe); Vezi definitia »
KALÁM s.n. 1. (Cult. islam.) Pană ascuțită de scris cu cerneală; calamus3. 2. (Teolog. islam.) Denumire a unei teologii fundate în secolele VIII-IX e.n., influențată, în principal, de către școlile teologice (rivale) ale mutaziliților și așariților și care propovăduiește ideea unității absolute a lui Dumnezeu, excluzând orice reprezentare antropomorfă a calităților sale, liberul-arbitru (de unde rezultă eliminarea responsabilității faptelor săvârșite de orice persoană), orice atomism legat de învățăturile creației precum și, în mod metodic, întâietatea argumentației raționale în fața celei a faptelor. Kalamul a influențat hotărâtor și dezvoltarea filozofiei evreiești, fiind energic combătut de către filozoful evreu M. Maimonides, care totodată, în disputa pe care o susține împotriva kalamului, oferă o prezentare sistematică a sa. (cuv. ar. = conversație, dispută, explicație) [def. Brockhaus] Vezi definitia »
ZOOGÁM, -Ă adj. (Despre plante) Care prezintă zoogamie. (din fr. zoogame) Vezi definitia »
ȚIRCĂLÁM s. n. v. țărcălan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z