Definita cuvantului azotat
AZOTÁT2, -Ă, azotați, -te, adj. Care are în compoziția sa azot. – După fr. azoté.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu azotat
DELITERATURIZÁT adj. v. deliteraturiza. [MDN] Vezi definitia »
bulát, buláte, s.n. (reg.) cuțit de dogar. Vezi definitia »
MANDÁT s. n. 1. împuternicire dată cuiva de către o persoană sau o autoritate de a vorbi ori de a lucra în numele său. ♦ teritoriu sub ~ = formă de administrare a fostelor colonii, încredințate după primul război mondial spre administrare altor state. 2. funcție, putere pe care o deține un membru ales de o adunare. 3. act procedural prin care cineva este chemat în fața justiției sau încarcerat. 4. ordin de plată dat de un deponent de fonduri depozitarului său. ♦ ~ poștal = formular-tip pentru expedierea banilor prin poștă. (< fr. mandat, germ. Mandat) Vezi definitia »
BEAT [bi:t], mișcarea a generației anilor 1950-1960, apărută în S.U.A., caracterizată prin respingerea societății convenționale și dorința de regăsire a obîrșiilor americane prin călătorie, meditație și experiențe extatice; p. ext. prima denumire a muzicii „pop”, care acorda o deosebită importanță ritmicității melodiilor. Vezi definitia »
DESFIINȚÁT, -Ă, desființați, -te, adj. Suprimat, înlăturat; distras, nimicit. ♦ (Jur.) Abrogat, anulat. – V. desființa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z