Definita cuvantului butoiești
BUTOIEȘTI, com. în jud. Mehedinți; 3.473 loc. (1991). Stație de c. f. Mănăstirea Gura Motrului, întemeiată sub Neagoe Basarab și reconstruită în 1653; reparații în sec. 19.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu butoiești
RALANTÍ s. n. 1. mers încetinit al unui motor cu ardere internă. 2. (cinem.) proiecție în care mișcările se efectuează cu o viteză mai redusă decât în realitate. (< fr. ralenti) Vezi definitia »
SCRÂNTÍ, scrântesc, vb. IV. 1. Tranz. A deplasa, a scoate din articulație, din poziția sa normală un os, o încheietură etc.; a luxa. ◊ Expr. (Fam.) A o scrânti = a face o prostie, o gafă; a greși. ♦ Refl. (Despre membre, articulații etc.) A se deplasa de la locul normal. 2. Refl. Fig. A-și pierde dreapta judecată; a se zăpăci, a înnebuni, a se țicni. [Var.: scrintí, (reg.) sclintí vb. IV] – Din sl. krentati „a suci, a întoarce”. Vezi definitia »
cofârștí, cofârștésc, vb. IV (reg.) 1. a avea diaree, a se cufuri. 2. a mânji, a murdări. Vezi definitia »
CLINTÍ, clintesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) mișca puțin din loc; a (se) urni, a (se) deplasa. 2. Tranz. Fig. (De obicei în construcții negative) A determina pe cineva să renunțe la (sau să se abată de la) convingerile sau hotărârile sale. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z