Definita cuvantului balansa
BALANSÁ, balansez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) înclina când într-o parte, când într-alta; a (se) legăna. 2. Tranz. (În expr.) A balansa un cont = a face să se egaleze debitul cu creditul. 3. Tranz. Fig. A crea un echilibru între doi factori; a cumpăni. – Fr. balancer.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu balansa
HARISSA s.?. Condiment nord-african si oriental, sub formă de pastă picantă din ardei iute, usturoi, coriandru, chimion, frunze de mentă și ulei de măsline. Vezi definitia »
LACRIMÓSA s. n. (muz.) parte componentă a recviemurilor catolice. (< lat. lacrimosa, înlăcrimată) Vezi definitia »
COMPENSÁ vb. I. tr. 1. A înlocui ceva (consumat, deteriorat etc.) prin altceva egal (în valoare etc.); a da un echivalent; a despăgubi. 2. A determina valoarea mijlocie sau cea mai probabilă a unui șir de măsuri, ale căror rezultate brute sunt afectate de erori accidentale. 3. (Fiz.) A micșora sau a anula efectul unei acțiuni. ♦ A înlătura erorile de deviație ale unei busole. 4. (și refl.; med.) A(-și) reveni la o stare de echilibru, de funcționare normală. [< fr. compenser, cf. it., lat. compensare]. Vezi definitia »
DEZAMORSÁ vb. tr. 1. a înlătura o amorsă. 2. a întrerupe funcționarea unui aparat, a circulației apei printr-o instalație. 3. (fig.) a preveni desfășurarea unui proces, a potoli o stare conflictuală. (< fr. désamorcer) Vezi definitia »
MORDANSÁ vb. I. tr. (Text.) A impregna o fibră sau o țesătură cu un mordant. [< fr. mordancer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z