Definita cuvantului bancă
BÁNCĂ1, bănci, s. f. Scaun îngust și lung pe care pot ședea mai multe persoane. ◊ Banca acuzaților = bancă pe care stau, într-o sală de judecată, acuzații. Banca apărării = bancă pe care stau, într-o sală de judecată, avocații apărării. ♦ Scaun pentru una sau mai multe persoane (de obicei cu pupitre), pe care șed școlarii în clasă. ◊ Loc. adv. Pe băncile școlii = la școală. De pe băncile școlii = din timpul petrecut în școală. – Fr. banc.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bancă
AREÓLĂ, areole, s. f. (Anat.) Suprafață de piele diferit colorată de aceea a tegumentelor din jur. [Pr.: -re-o-] – Din fr. aréole. Vezi definitia »
PLENIPOTÉNȚĂ, plenipotențe, s. f. Putere deplină, împuternicire dată cuiva pentru a acționa într-o anumită chestiune (în special în probleme care interesează două state); (concr.) act prin care se dă o astfel de împuternicire. – Din it. plenipotenza. Vezi definitia »
GHIRLÁNDĂ s.f. Ornament de frunze sau de flori împletite în formă de lanț sau de cunună. [Pl. -lande, -lănzi, var. ghirlantă s.f. / < fr. guirlande, cf. it. ghirlanda]. Vezi definitia »
SEMIDIFERÉNȚĂ s. f. (mat.) jumătate a unei diferențe. (< semi- + diferență) Vezi definitia »
-BIÓZĂ elem. bio-. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z