Definita cuvantului bastingaj
BASTINGÁJ, bastingaje, s. n. Totalitatea chesoanelor în care se păstrează efectele echipajului pe o navă. – Fr. bastingage.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bastingaj
TUBÁJ s. n. introducere în stomac sau alt organ cavitar, pe cale bucală, a unui tub de cauciuc în scop explorator sau terapeutic. ♦ ~ laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. (< fr. tubage) Vezi definitia »
ZONÁJ, zonáje, s.n. (Cinem.) Defect de prelucrare a peliculei, provocat de agitația insuficientă a soluțiilor, care apare pe imagine sub forma unei dungi longitudinale de densitate diferită, ce se deplasează lateral în timpul proiecției filmului. (din fr. zonage) [morf. DOOM] Vezi definitia »
PELÁJ s.n. (Franțuzism) Părul, blana unui animal; părul covorului. [< fr. pelage]. Vezi definitia »
GRUPÁJ, grupaje, s. n. Faptul de a grupa; fel în care sunt aranjate articolele pe o pagină de ziar sau de revistă; (concr.) informații privitoare la probleme înrudite, grupate laolaltă într-o publicație periodică. – Grupa + suf. -aj. Cf. fr. groupage. Vezi definitia »
PICOTÁJ s.n. (Mine) Consolidarea rocilor în care se sapă o galerie, cu ajutorul picoților. [< fr. picotage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z