Definita cuvantului batic
BATÍC, baticuri, s. n. 1. Țesătură imprimată în culori. 2. Basma colorată. – Fr. batik.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu batic
BLOCUL NAȚIONAL-DEMOCRATIC (B.N.D.), coaliție de forțe politice alcătuită în iun. 1944 din Partidul Național-Țărănesc, Partidul Național-Liberal, Partidul Social-Democrat și Partidul Comunist. Programul său viza: scoaterea României din războiul dus alături de Germania, alăturarea la coaliția Națiunilor Unite, revenirea la un regim democratic. A girat din punct de vedere politic actul de la 23 august 1944, cîte un reprezentant al celor patru partide făcînd parte din guvern. Și-a încetat activitatea în oct. 1944. Vezi definitia »
ASTÁTIC, -Ă I. adj. în echilibru în toate pozițiile. II. adj., s. m. f. (suferind) de astazie. (< fr. astatique) Vezi definitia »
KILOMÉTRIC, -Ă kilometrici, -ce, adj. Care se referă la kilometru, de kilometru, care indică kilometri. ◊ Fig. Foarte lung, interminabil. (sil. -tric) [Scris și: chilometric] – Din fr. kilométrique. Vezi definitia »
BACTERIOLÓGIC, -Ă, bacteriologici, -ce, adj. Care se referă la bacterii sau la bacteriologie. ◊ Armă bacteriologică = mijloc criminal de exterminare în masă a unei populații pașnice, folosit de un agresor imperialist și constând în răspândirea de bacterii producătoare de boli infecțioase. Război bacteriologic = război criminal în care se folosesc arme bacteriologice. [Pr.: -ri-o-] – Fr. bactériologique (< gr.). Vezi definitia »
BAROTRAUMÁTIC, -Ă adj. (Despre leziuni) Provocat de modificările presiunii atmosferice. [< fr. barotraumatique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z