Definita cuvantului plângemasa
plânge masa! expr. (cart.) jocul stagnează!

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu plângemasa
REDRESÁ vb. I. tr. 1. a îndrepta, a aduce (ceva) în poziție, în situație normală. ◊ a readuce o aeronavă în coborâre în poziție de zbor orizontal cu ajutorul comenzilor sau al reacțiilor aerodinamice. 2. a transforma un curent electric alternativ în curent continuu. II. tr., refl. (fig.) a (se) reface. (< fr. redresser) Vezi definitia »
DEȘOSÁ, pers. 3 deșosează, vb. I. Tranz. și refl. 1. (Despre dinți) A(-și) dezveli partea inferioară prin retragerea gingiei. 2. (Despre plante) A(-și) dezveli rădăcina. – Din fr. déchausser. Vezi definitia »
MASÁ2, masez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) aduna în număr mare, în grup compact; a (se) concentra, a (se) îngrămădi. – Din fr. masser. Vezi definitia »
DANSÁ, dansez, vb. I. Intranz. A executa, după muzică, un dans (1) ◊ Tranz. A dansa un vals.Fig. A sălta în mișcări ușoare ca de dans (1), a se mișca necontenit, a nu avea astâmpăr. ♦ Tranz. A executa un dans cu cineva, a lua, a invita la dans pe cineva. A dansat toate fetele. [Var.: (pop.) danțá vb. I] – Din fr. danser. Vezi definitia »
AVANSÁ, avansez, vb. I. 1. Intranz. A înainta, a merge (pentru a se apropia de o țintă urmărită). ♦ A se dezvolta, a progresa. Lucrările avansează. 2. Tranz. A promova pe cineva în muncă, a ridica în grad. 3. Tranz. A preda, a acorda cu anticipație o sumă de bani, un bun material etc. – Fr. avancer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z