Definita cuvantului cameron
CAMERON [kæmərən], Verney Lovett (1844-1894), călător și explorator britanic. A traversat (1873-1875), continentul african, de la Zambezi la Oc. Atlantic, descoperind emisarul lacului Tanganyika și rîul Lukuga (1874).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cameron
MEDALIÓN s. n. 1. bijuterie ovală sau rotundă în care se păstrează o fotografie, o mică amintire (care se poartă la gât). 2. ornament rotund sau oval de fațadă sau de mobilier, care cuprinde un basorelief, o inscripție. ◊ motiv în formă de romb care se aplică în mijlocul unei țesături. 3. preparat culinar de formă rotundă sau ovală. 4. scurtă scriere literară în proză, articol critic în care se schițează portretul unei personalități. ◊ spectacol, emisiune dedicată evocării unui scriitor, muzician etc. (< it. medaglione, fr. médaillon) Vezi definitia »
PRIPÓN, pripoane, s. n. 1. Funie sau odgon cu care se leagă vitele la păscut; țăruș înfipt în pământ de care se prinde această funie sau acest odgon. ♦ Funie care servește la legarea de mal sau la tragerea la mal a unei ambarcații; țăruș de care se leagă o ambarcație la țărm, cu care se fixează un cort etc. 2. Șir de cârlige cu nadă pentru pescuit. – Din scr. pripon. Vezi definitia »
PRION, prioni, s.m. Vezi definitia »
SUPERMARATÓN s. n. (sport) maraton lung și dificil. (< fr. supermaraton) Vezi definitia »
TASÓN s. n. punct de concentrare a materialului lemnos dintr-o exploatare forestieră, apropiat de căile de transport. (< fr. tasseau) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z