Definita cuvantului timol
TIMÓL, (2) timoluri, s. n. 1. Compus organic din clasa fenolilor, care se găsește în unele uleiuri eterice sau se prepară pe cale sintetică, fiind folosit în special ca medicament. 2. (Med.) Probă de laborator pentru verificarea funcțiilor ficatului. – Din fr. thymol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu timol
ENERGÓL s. n. combustibil pentru rachete. (< fr. énergol) Vezi definitia »
BAUMOL [bɔ:məl], William Jack (n. 1922), economist american. Prof. univ. la New York. Constribuții la studiul analizei economice și a aplicării în practică a teoriilor economice („Productivitatea și sistemul american de conducere”, „Perspective”, „Piețe în concurență și teoria structurilor industriale”). Vezi definitia »
ENERGÓL s.n. Combustibil pentru rachete. [< fr. énergol]. Vezi definitia »
PISTÓL1 s. n. 1. armă de foc de dimensiuni mici, mânuită cu o singură mână. ♦ ~ mitralieră = armă automată cu țeavă scurtă și cu bătaie mai mică decât a puștii-mitralieră; ~ de rachete = pistol de semnalizare cu rachete1 (2). 2. aparat portativ, de forma pistolului, pentru vopsit, nituit etc. (< ngr. pistoli, germ. Pistol) Vezi definitia »
FRIVÓL, -Ă, frivoli, -e, adj. (Despre oameni) Care este preocupat de lucruri neserioase, care umblă după plăceri ușoare; ușuratic. ♦ (Despre lucruri, fapte, atitudini) Lipsit de seriozitate, de temeinicie, de importanță. – Din fr. frivole, it. frivolo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z