Definita cuvantului boierie
BOIERÍE, boierii, s. f. (În orânduirea feudală) Calitatea de boier; rangul sau titlul de boier; funcția deținută de un boier. ♦ (În regimul burghezo-moșieresc) Poziție înaltă în ierarhia socială; putere sau avere pe care a dă această poziție. – Din boier + suf. -ie.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu boierie
COSMETOLOGÍE s. f. Știință care se ocupă în general cu înfrumusețarea corpului. – Din fr. cosmétologie. Vezi definitia »
GASTRECTOMÍE s.f. (Med.) Rezecție a unei părți a stomacului. [Gen. -iei. / < fr. gastrectomie, cf. gr. gaster – stomac, ektome – amputare]. Vezi definitia »
CONCILIÁȚIE, conciliații, s. f. Conciliere, împăcare. ♦ Procedură de împăcare, în dreptul internațional, având ca scop înlăturarea conflictelor. [Pr.: -li-a-] – Din fr. conciliation, lat. conciliatio. Vezi definitia »
AMFITOCHÍE s. f. formă de partenogeneză în care din ovulul fecundat rezultă indivizi masculi sau femeli. (< fr. amphitokie) Vezi definitia »
RĂGĂLÍE, răgălii, s. f. (Reg.) Îngrămădire de rădăcini noduroase de plante sau de arbori pe malul apelor curgătoare, care servește ca ascunzătoare pentru pești; p. gener. îngrămădire de lemne, bușteni, crengi etc. aduse de apă și oprite la cotitura unei ape curgătoare, formând un fel de stăvilar. ♦ Rădăcină ieșită din pământ a unui copac doborât de vânt. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z