Definita cuvantului bolnăvior
BOLNĂVIÓR, -OÁRĂ, bolnăviori, -oare, adj. Diminutiv al lui bolnav. [Pr.: -vior]

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bolnăvior
GLADIATÓR s. m. (în Roma antică) luptător (sclav, prizonier sau criminal) în spectacolele publice, care lupta în arenă cu alt gladiator sau cu fiare sălbatice. (< fr. gladiateur, lat. gladiator) Vezi definitia »
NORIȘÓR, norișori, s. m. Diminutiv al lui nor; noruț, noruleț, nouraș. – Nor + suf. -ișor. Vezi definitia »
ANIMATÓR, -OÁRE adj. (adesea s.) Care animă, înveselește; înviorător, însuflețitor. [Cf. fr. animateur, lat. animator]. Vezi definitia »
ESCALATÓR s.n. Scară cu trepte mișcătoare, care transportă trecătorii de la un nivel la altul; scară rulantă. [< engl. escalator]. Vezi definitia »
EXTRACTÓR, -OÁRE, extractori, -oare, adj. s. n. I. Adj. Care extrage sau ajută la extragerea anumitor substanțe sau corpuri. II. S. n. 1. Aparat cu ajutorul căruia se efectuează o extracție (2). ♦ Aparat cu care se extrage mierea din faguri. 2. Utilaj de construcții folosit pentru extragerea din pământ a piloților, în vederea reutilizării lor la alte lucrări. 3. Dispozitiv al închizătorului unei arme de foc, care extrage din țeava tubul-cartuș sau tubul proiectilului. – Din fr. extracteur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z