Definita cuvantului bonton
BONTÓN s. n. (Franțuzism) Totalitatea regulilor de purtare adoptate de așa-numita societate aleasă. – Fr. bon ton.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bonton
VAPOTRÓN, vapotroane, s. n. Tub electronic de mare putere pentru stații de radioemisie, a cărui răcire se face cu apă. – Din fr. vapotron. Vezi definitia »
NEFELIÓN s.n. (Med.) Ușoară opacitate a ochiului; (pop.) albeață. [Pron. -li-on. / < fr. néphélion]. Vezi definitia »
CICLÓN, cicloane, s. n. 1. Vânt puternic cu deplasarea aerului în spirală, însoțit de ploi torențiale și de descărcări electrice, specifice regiunilor tropicale; uragan, taifun. ♦ Regiune a sistemului baric în care presiunea scade de la periferie spre centru, iar masele de aer au o mișcare convergentă. 2. Aparat pentru separarea particulelor materiale dintr-un gaz cu ajutorul forței centrifuge. – Din fr. cyclone. Vezi definitia »
DICTÓN, dictoane, s. n. Expresie, sentință (formulată de o personalitate celebră) devenită proverb. – Din fr. dicton. Vezi definitia »
PRION, prioni, s.m. 1. Particule infecțioase de natură proteică, lipsite de orice tip de acid nucleic, care cauzează un grup de boli neurodegenerative ale omului și animalelor, numite boli prionice (encefalopatii spongiforme transmisibile): boala Creutzfeld-Jacob (la om), encefalopatia spongiformă bovină (boala vacilor nebune), scrapia (la oi și capre) etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z